Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна все още не разполага

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна все още не разполага
Коментари Харесай

Зеленски: Киев все още няма достатъчно оръжие за отбрана

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна към момента не разполага с задоволителен брой системи за противовъздушна защита, за да отбрани цялата си територия и да смъкна всички противников цели и врагът се възползва от това.

Това сподели той в ежедневното си видеообръщение, представено от " Укринформ ".

" За страдание страната ни към момента не разполага с задоволително качествени системи за противовъздушна защита, с цел да отбрани цялата ни територия и да унищожи всички противников цели. Врагът се възползва от това, както направи и през днешния ден, когато предприе следващата терористична офанзива против града с ирански дрон, поразявайки жилищни здания и постройката на Службата за сигурност на Украйна. В резултат на тези удари има ранени и убити. Моите съболезнования! " сподели Зеленски.

Той също по този начин добави, че Украйна ще " направи всичко допустимо и невероятно, с цел да направи нашата система за противовъздушна защита най-мощната ".

" Днес командващият Военновъздушни сили военачалник Олешчук ми рапортува за дейностите ни по подсилване на противовъздушната защита. Целта е украинският небесен щит да може да отбрани цялата ни територия от съветския гнет, а в бъдеще и да стане основа за европейския небесен щит. Това е безусловно належащо и безусловно допустимо ", сподели Зеленски.

Войници от зенитно-ракетните войски на Военновъздушни сили на Украйна вече са свалили над 3000 съветски цели, което е избавило живота на хиляди украинци и е запазило стотици сериозни инфраструктурни обекти, сподели още Зеленски. 

Повече от 3000 цели са свалени: повече от 180 самолета, над 130 хеликоптера, близо 40 балистични и над 1000 крилати ракети, повече от 1600 дрона от разнообразни типове. Всичко това значи хиляди и хиляди животи, избавени от вас, стотици сериозни инфраструктурни уреди, които сте защитили ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР